20 años del fichaje de Saviola por el FC Barcelona

20 años del fichaje de Saviola por el FC Barcelona

Hace dos décadas que el argentino aterrizaba en el ataque azulgrana donde dejaría huella en forma de 72 goles en cuatro temporadas

Se cumplen 20 años del fichaje de Javier Pedro Saviola por el FC Barcelona. El 20 de julio de 2001 aterrizó en Barcelona. Procedente del River Plate, el Pibito vistió la camiseta azulgrana durante cuatro cursos. Su contador se detuvo en 72 dianas en 172 partidos.

El día de su llegada a Barcelona, Saviola generó mucha expectación e ilusión en la parroquia barcelonista. Flamante campeón del mundo sub-20 con Argentina, el de Buenos Aires fue recibido como una auténtica estrella. 

De esta manera, el bonaerense se convertía en el segundo argentino del Barça del siglo XXI. A partir de Saviola, otros siete de La Albiceleste han vestido de azulgrana. El más reciente su homólogo en la delantera Sergio Kun Agüero

72 goles como azulgrana

Però centrem-nos en la història de Saviola al Barça. Del 2001 al 2004 i el 2006/07 l'atac culer va comptar amb la intel·ligència, la tècnica i l'habilitat del "Conejo". Un davanter, amb el número 7 durant les seves tres primeres campanyes com a culer, que tenia el gol entre cella i cella. La seva joventut en el primer curs al Camp Nou no li va ser un impediment per perforar xarxes. 21 gols va ser el balanç que va exhibir en la seva ràpida adaptació. Fins i tot va ser nomenat com el millor jugador sud-americà de la lliga la temporada de la seva estrena. 

La temporada següent, la 2002/03, va ser de contrastos. Perquè en el primer tram, amb Van Gaal a la banqueta, l'argentí va perdre la titularitat. A la segona volta, però, l'arribada d'Antic li va permetre retornar a l'onze titular. Saviola ho va aprofitar marcant onze gols a la Lliga i set més a la Champions. El curs 2003/04, amb Frank Rijkaard d'entrenador, el davanter va signar 19 gols a la Lliga. 

Unes dianes que el portarien a disputar els Jocs Olímpics d'Atenes 2004 amb la selecció argentina. Un torneig on s'embutxacaria la medalla d'or. 

Ara bé, els gols de Saviola es van quedar sense espai al Barça 2004/05. I va marxar cedit al Mònaco i a la campanya següent al Sevilla. La 2006/07 seria l'última del potrero a l'Entitat. Un darrer curs on dibuixaria 12 dianes més. Les últimes, amb el 22 a l'esquena, que s'apuntaria com a futbolista del primer equip. 

La seva vinculació amb el FC Barcelona tornaria anys més tard. Com a jugador dels Barça Legends. 

Força Barça
Força Barça

Relacionado Con este contenido

Cerrar artículo

Relacionado Con este contenido