Campeones de la LNHH

Con un gol en el tiempo extra de Arturo Guerra, el Barça Hockey Hielo revalidó el titulo de liga por segunda temporada consecutiva

Els blaugranes van vèncer 5-4 en temps extra al CG Puigcerdà per a conquerir el campionat de la Lliga Nacional d'Hoquei Gel i el setè en la seva història.

Els Barça i el Puigcerdà es van citar diumenge a les 15:00 a la Pista de Gel de FC Barcelona després d'unes poques hores de descans després de jugar-se el xoc anterior amb victòria final blaugrana, els quals van afrontar aquest partit decisiu amb l'ambició de guanyar el campionat a casa, la mateixa ambició van desplegar els visitants per a forçar el cinquè partit a la ciutat pirinenca.

Els visitants van començar amb les ganes renovades i buscant el triomf des del minut un, aviat el van aconseguir gràcies a un gol en superioritat. Això, lluny d’empetitir al Barça, els va donar l'impuls necessari per a buscar l'empat, però els de la Cerdanya el van evitar totalment, deixant la porteria a zero al final del primer acte. El xoc s’anava escalfant per moments, tots dos equips s'enganxaven en cada lluita en les tanques mentre que les dues aficions es van mostrar amb molts ànims per a 'empènyer' als seus jugadors. Així, després de 20 minuts, el CG Puigcerdà va aconseguir un avantatge d'un gol.

A la represa, el partit va seguir pel mateix camí d'intensitat i emoció, el joc físic cada vegada va anar a més i això va propiciar moltes situacions de superioritat en tots dos conjunts, sobretot del bàndol visitant, atès que els culers van cometre moltíssimes penalitzacions. Però abans de començar amb el carrusel d'infraccions es van succeir diversos gols. Primer el Barça va aconseguir posar-se davant en el lluminós després de marcar dos gols de manera ràpida, els encarregats de materialitzar els gols van ser Artem Klein i el suec Lev Vasilisson, més endavant, el Puigcerdà va igualar a 2, a partir d'aquí el xoc va ser una 'lluita', tots dos equips van pujar el to físic i això va provocar diverses accions plenes de picabaralles.

De nou Lev Vasilisson va posar endavant als locals en Power Play, però els últims minuts del període es van tornar complicats pels blaugranas, diverses penalitzacions juntament a una expulsió d'Iker Meyerson després d'una acció sobre un jugador del visitants, va deixar en safata la remuntada del Puigcerdà. Els visitants van marcar dos gols molt importants per al CG Puigcerdà, deixant a aquests 3 a 4 a dalt en el marcador després de la disputa del segons 20 minuts de joc.

El públic apretava i això es va notar en la intensitat dels jugadors de totes dues plantilles. Als pocs minuts de la represa del tercer acte, Adrián Ubieto va tornar a igualar a 4 després de marcar un altre gol en superioritat numèrica després d'una penalització d’un el jugador visitant. El lluminós no es va tornar a moure fins al final del tercer acte, encara que no seria per les ocasions en totes dues porteries, sempre ben resoltes pels dues porteres. Així, després de 60 minuts de joc, la trobada es va encaminar a la mort sobtada després d'acabar amb empat a 4.

La pròrroga, com és habitual amb el format de 3 contra 3, era un autèntic joc d’anades i vingudes, deixant al públic al límit del col·lapse en cada ocasió. Als quatre minuts, Arturo Guerra va realitzar una gran jugada la qual li va servir per a batre al porter visitant i donar la victòria per 5 a 4 al Barça Hoquei Gel, el seu segon títol consecutiu i setè de la secció. El públic local va esclatar d'alegria, igual que els jugadors del Barcelona, tancant una temporada plena de complicacions de principi a fi.

En definitiva, digníssima final de la LNHH entre dos conjunts lliurats a la causa i mereixedors d'estar en aquesta posició, el Puigcerdà ho va intentar de totes les formes possibles, però el conjunt de la capital catalana va ser superior.