Continuen fent història: La cinquena final de Champions en sis anys!

Continuen fent història: La cinquena final de Champions en sis anys!

Les blaugranes, després de vèncer el Chelsea a Stamford Bridge, s'han plantat en la quarta final consecutiva de la UWCL

Aquest equip no es cansa d'escriure història. El Barça s'ha classificat per cinquena vegada en sis anys per a la final de la UEFA Women's Champions League. I aquesta vegada ho ha fet amb èpica, remuntant un marcador advers en territori hostil. Les de Jonatan Giráldez han derrotat el Chelsea a Stamford Bridge (0-2) per deixar en anècdota el 0-1 de l'anada d'aquestes semifinals europees.

Són úniques

Aquesta victòria que dona accés a la final de San Mamés del pròxim 25 de maig és un altre fet llegendari de l'elenc blaugrana. És la cinquena vegada en sis anys, la quarta de manera consecutiva, que es presenten al partit decisiu per alçar el preuat trofeu. Unes estadístiques que cap altre club ha assolit en el darrer lustre. Cal valorar aquestes presències, ja que són úniques. Més quan equips com l'Olympique Lyon i el Wolfsburg es troben per darrere, amb quatre finals d'ençà que es denomina Lliga de Campions (2009).

La primera final blaugrana va ser el 2019, a Budapest. Un record amarg perquè l’OL es va endur el trofeu amb un incontestable 4-1. Dues temporades més tard, el curs 2020/21, Vicky Losada aixecava la primera Copa d’Europa del FC Barcelona Femení al cel de Göteborg en golejar, precisament, el Chelsea (0-4). La següent campanya, la 2021/22, les barcelonistes tornaven a viure una tarda trista en caure, de nou, contra l’Olympique de Lyon (3-1) a Torí. Però, la memòria més recent és més alegre. Perquè el curs passat, a Eindhoven, les de Jonatan Giráldez van posar una nova Champions al museu després de derrotar el Wolfsburg (3-2). 

Ara, s'obre el capítol d'una nova final per al FC Barcelona. París-Saint Germain o Olympique Lyonnais serà el rival de les culers, que volen continuar fent més història a Europa. San Mamés dictarà sentència. Som-hi, culers! 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut