Monbus Obradoiro - Barça: Triomf lluitat a Galícia (84-89)
Ofert per

Els blaugranes han aconseguit una gran victòria contra el conjunt gallec en un duel molt disputat i que ha decidit Nico Laprovittola, autor de 21 punts

Gran victòria blaugrana! El Barça ha aconseguit el triomf a la pista del Monbus Obradoiro després d'un enfrontament molt disputat (84-89). Els de Roger Grimau han començat molt bé, però el conjunt gallec ha reaccionat i en el tercer quart s'han posat per davant. En el darrer període, Nico Laprovittola ha agafat les regnes de l'equip per tancar la setmana amb una nova victòria culer.

Bon inici blaugrana

El Barça ha sortit molt bé a la pista del quadre de Santiago de Compostel·la, amb una bona defensa i encert en el tir, fet que ha permès un parcial de 0-10 de sortida. Nico Laprovittola, amb dues pilotes recuperades després de cistella i els seus punts, amb dos triples pràcticament consecutius, ha sigut clau per eixamplar la diferència a l'inici. Malgrat que l'Obradoiro ha reaccionat amb sis punts consecutius, els blaugranes han continuat amb el peu a l'accelerador. El domini barceloní ha sigut clar i contundent durant els primers 10 minuts i això ha donat lloc als 10 punts d'avantatge al final del primer quart (15-25).

L'Obradoiro retalla distàncies

El guió del duel ha canviat en el següent període. El conjunt gallec no s'ha arronsat i ha anat baixant la renda blaugrana de mica en mica, malgrat que el Barça també s'ha mostrat contundent en atac, amb els locals incapaços d'aturar l'ofensiva culer. Les defenses no han acabat de destacar, en gran part gràcies a l'encert d'ambdós equips, i en un intercanvi de cops en els últims minuts de la primera part, l'Obradoiro ha aconseguit baixar l'avantatge dels catalans fins a les dues unitats (44-46).

Els gallecs, infal·libles des del triple

A la represa, els gallecs no han pogut fallar des de la línia de tres. Un gran parcial de sortida al tercer quart ha catapultat els locals en el marcador i han obtingut el màxim avantatge (68-59, min. 28). Tanmateix, el Barça també ha estat encertat des del triple i un de Darío Brizuela i un altre d'Álex Abrines han evitat mals majors, malgrat que l'Obradoiro ha arribat a l'últim període amb sis punts per sobre en el lluminós (68-62).

La victòria, cap a casa

En el darrer capítol, Jan Vesely i Nico Laprovittola s'han posat l'equip a l'espatlla per capgirar el partit. El txec, sota el cèrcol, i l'argentí, amb un nou triple per posar el Barça per davant en l'electrònic (72-73, min. 35). Tot i això, la participació del pivot ha acabat després d'una falta i una tècnica que han significat la seva expulsió. Per resoldre la seva baixa, Roger Grimau ha optat per un quintet més petit i ha tingut recompensa. Oscar da Silva ha estat clau per continuar per davant i el 20 blaugrana ha continuat amb el seu show particular per tenir la victòria pràcticament a l'abast (78-85, min. 39). Amb l'Obradoiro lluitant fins al final, no ha sigut fins a un triple letal d'Álex Abrines que ha esvaït totes les esperances del conjunt gallec (84-89).