Neymar inaugura el Mundial con un doblete (3-1)

Neymar inaugura el Mundial con un doblete (3-1)

El Brasil de Alves y Neymar estrenó el Mundial con una sufrida remontada ante Croacia Un gol en propia puerta de Marcelo había adelantado a los balcánicos, pero dos tantos de Neymar y otro de Oscar sentenciaron

El Mundial ha arrancat amb el triomf de l’amfitrió sobre Croàcia per 3-1. No ha fallat el Brasil de Neymar i Alves, molt favorit en la competició. El davanter del Barça tampoc ha decebut les expectatives i ha liderat la remuntada de la pentacampiona amb dos gols.

I és que el torneig havia començat amb una sorpresa majúscula. Croàcia, que havia avisat d’entrada amb un cop de cap d’Olic (min 7), s’avançava aviat gràcies a un gol en pròpia porta de Marcelo. De mica en mica creixeria el Brasil, embotellant el rival i convertint el porter balcànic en protagonista. Pletikosa salvaria el gol d’Oscar després d’una genial jugada de Neymar per la dreta (min 21).

El davanter del Barça marcaria el seu primer gol en un Mundial al minut 29. La ‘canarinha’ robava la pilota al migcamp i Neymar culminava l’acció amb un xut ras amb l’esquerra que entraria després de tocar el pal. El blaugrana, amb llibertat a l’eix de l’atac i amo de totes les jugades a pilota parada, ja es troba entre els deu màxims golejadors de la història del Brasil.

A la primera part patia Croàcia, gairebé sempre sense l’esfèrica. Els amfitrions eren millors, però les seves transicions a vegades pecaven de lentitud i en d’altres abusaven de les centrades des dels laterals. A la represa Croàcia se sentiria més còmoda, guanyant possessió i terreny. Conscient d’això, Scolari substituïa Paulinho per Hernanes per tal de recobrar el domini (min 63).

Seria Neymar el que posaria per davant el Brasil en transformar, amb suspens, un penal molt rigorós comès sobre Fred. Amb el 2-1, el partit s’obriria en el tram definitiu. Es rebel·laven els croates, mentre els brasilers havien fet una passa enrere. La pilota s’ha passejat perillosament per als dominis del porter Julio César, que fins i tot salvaria l’empat just abans que Oscar, de puntera, rubriqués el partit inaugural amb el 3-1 en el temps afegit.

Força Barça
Força Barça

Relacionado Con este contenido

Cerrar artículo

Relacionado Con este contenido